Icarus Down – The Burning water project – Analog

Ovakva koncepcija je zaista nešto specifično, jer ovde nije u pitanju Unplugged album već ekstenzija starih pesama, eksperimentisanje sa instrumentima i aranžmanima, tonovima koji daju drugačiju dimenziju i perspektivu.

Veliko zadovoljstvo mi je da vam predstavim sjajan bend iz Slovenije. Bend postoji četiri godine i ima iza sebe EP i jedan album. Moram priznati da je Icarus Down pravo regionalno otkriće i to mogu da kažem samo nakon jednog preslušavanja ostvarenja pod nazivom „The Burning water project- Analog“.

Ono što je zanimljivo u vezi ovog ostvarenja jeste to da je album podeljen u dva dela, da je „Analog“ samo prvi deo koji je odrađen u totalno akustičnoj atmosferi, i sa svojih 12 numera bi trebalo da bude suprotnost i alter ego drugom delu koji će nositi naslov „Digital“. Ovakva koncepcija je zaista nešto specifično, jer ovde nije u pitanju Unplugged album već ekstenzija starih pesama, eksperimentisanje sa instrumentima i aranžmanima, tonovima koji daju drugačiju dimenziju i perspektivu. Svaka od kompozicija predstavlja jedanu nijansu u atmosferičnoj paleti zvukova. Prelivena predivnim muškim i ženskim vokalima, prosto na vas ostavlja utisak topline letnjeg sunčanog dana. Najlepše u svemu ovome je to što možete da uporedite i izaberete tranziciju između energije i emocije. Izdvojio bih par trenutaka koji su na mene ostavili najjači utisak, a to je pre svega numera 18.09.2035.16:35,12 koja ima predivnu priču, Push Me … And I’ll Let YouBeluga DeathtrapMoves

Još jedna stvar koja čini ovo ostvarenje specijalnim, jeste prosta odluka benda da svoju muziku podeli sa čitavim svetom i to na trenutno najbolji način, a to je etar interneta. Ovaj album, kao i EP iz 2007. pod nazivom „Soundtrack of a Weekend“, možete direktno skinuti sa zvaničnog sajta benda. Ovakav način distribucije i razmišljanja postaje sve popularniji i jedni je način da muzika zaista dopre do ljudi. Svakako vam preporučujem da poslušate Icarus Down, jer imaju dosta da ponude.

Advertisements