100 Ličnosti – Ljudi koji su promenili svet – Albert Anštajn

Ovom prilikom želeo bih da vam skrenem pažnju na jedan poduhvat za koji smatram da je nešto najbolje što se desilo u poslednje vreme, a dolazi nam iz susedne Grčke, od izdavača De Agostini.

AlbertAjnštajn
Celu stvar je adaptirao na srpski i omogućio Archetypon, uz pomoć Global Press d.o.o. Hteo bih ovom prilikom da pozdravim ovaj poduhvat. U pitanju je nedeljnik, da ga tako nazovem, koji se tematski bavi životom, dobom, uticajem, događajima, nasleđem, koji prate najuticanije umove čovečanstva. Naučnike, revolucionare, umetnike, istraživače, vladare, političare, kao i druga polja ljudskog delovanja.

Kroz odlične fotografije i prateći tekst moći ćete da zavirite u njihov svet i da saznate na koji način su uticali na globalno društvo današnjice i koji je njihov doprinos. Kako su rasli, u kom okruženju, kako su se povezivale tačkice koje su vodile do značajnih otkrića ili odluka, i sve to sažeto na tridesetak strana za široki spektar publike.

Ovo je sjajna prilika da kroz ovu seriju napravite kolekciju kojoj ćete se gotovo sigurno vraćati, a i prilika da saznate nešto novo što možda ne ulazi u sferu vašeg interesovanja. Predstavlja odlično edukativno sredstvo posebno za mlađu populaciju, kao osnovna literatura za dalje čitanje ali takođe predstavlja časopis koji ćete čuvati kao što mnogi od nas čuvaju brojeve Politikinog Zabavnika ili Nacionalne Geografije.

Uz prvi broj koji je posvećen Albertu Anštajnu, koji inače možete kupiti za manje od evra (promotivna cena), DeAgustini je najavio sa drugim brojem „fascikle za arhiviranje brojeva“, što je još jedan odličan potez koji će ovu ediciju gotovo sigurno učiniti jako čitanom i popularnom.

Svake srede izlaziće po jedan broj, a među prvima su: Anštajn, Galileo, Mocart, Leonardo Da Vinči. Apsolutna preporuka.

Više informacija na: www.deagostini.rs ili na telefon: 011 301 8208

Advertisements