Robins of the hood: Nikada nisu znali tri četvrt čega

Nikada nisu znali tri četvrt čega

Možda ste videli negde ovu veselu družinu po stranicama interneta. Ako jeste, znate ko su oni, a za one koji to ne znaju, čast mi je da prestavim ove darovite mlade pojedince, prave heroje suburbanih delova betonske džungle, a ne nose zelene trikoe (barem koliko je poznato), inspirisanie običnim temama smrtnika današnjice koje su proistekle iz razmišljanja. Totalno drugačiji od drugih, a pritom ih ne biste našli na naslovnoj strani nekog časopisa.

Pojavom blog platformi nastala je nova književna revolucija i izrodio se potpuno novi književni pravac. Pisanje je dobilo upgrade i prešlo je sa onog prostog analognog na čisto digitalno. Stvorila se potpuno nova subkultura koja podstiče na kreativnost, individualnost, i kao što to biva, novu vrstu.

Blogger ispred svog monitora, sakriven iza svog nick-a, potpuno slobodan da pusti svoj alter ego u dubine binarnog mora, postaje personifikacija i avatar svojeg smrtnog ja. Reći ćete, zašto se ova skupina razlikuje od bilo koje druge? Po čemu je kvalitetnija ili bolja? Koje su to odlike koje ih izdvajaju?

Odgovor bi bio: potreba da se kaže, zapiše, odašilje. To nije prosta potreba, to je hrana koja održava. Bez slaganja slova, slogova, reči i rečenica, oni prosto ne bi bili. Kao što rekoh, imali ste prilike da ih upoznate i ovde na našim stranicama, ili barem nekog od njih. Nesputani pravilima forme, bez cenzure, uhvaćeni u koštac sa sve opštim postmodernističkim trendovima, njihovi bitovi žive svoj život koji pričaju priče kroz koje svi prolazimo svakodnevno.

Ono što je najvažnije napomenuti jeste da ovi ljudi nisu profesionalni pisci i to je kvalitet koji prepoznajete kada čitate njihove redove.

Nema poente recenzirati ih ponaosob, niti bih to pokušavao, ali vas zato pozivam da uđete u njihovu digitalnu realnost.

Advertisements